קליניקה - פורטל בריאות, טיפול טבעי ורפואה משלימה הגדול בישראל. טיפולים , מאמרים ומטפלים של רפואה טבעית
בריאות
12243
0
 


חמוצים - פרוביוטיקה טבעית בירקות כבושים

מערכת תוכן אתר קליניקה
15/03/2020
לרוב אנחנו אוכלים אותם לצד מנת הפלאפל או בפיקניק, אך אחרי שתקראו את הכתבה זו תרצו לאכול הרבה יותר חמוצים. מדוע ירקות כבושים בריאים לנו ומחזקים את גופינו?
 

ירקות כבושים מתקשרים אצל רובנו למנת פלאפל, אבל למעשה ירקות כבושים הם המצאה עתיקה במיוחד. לפני מאות ואלפי שנים, כאשר חיפשו דרכים לשמר מזון, כבישת ירקות הייתה אחת מהן. היא לא רק טעימה, אלא בריאה במיוחד. תהליך התסיסה שקורה בזמן הכבישה, מונע התרבות של חיידקים מזיקים וריקבון ומנגד מעודד התרבות של חיידקים טובים הנמצאים בירקות. 

 

בתהליך התסיסה ממירים חיידקי הלקטובצילוס סוכרים הנמצאים בירקות לחומצה לקטית בזכות המלח. זה מה שמעניק לירקות את טעם החמוץ, משמר אותם לאורך זמן ותורם לשגשוג חיידקי הלקטובצילוס.

 

בעת האכילה החיידקים המגיעים לגוף החיידקים מגדילים את אוכלוסיית החיידקים הטובים במעי, מחזקים את מערכת החיסון ומייצרים אנזימי עיכול החיוניים לתפקוד טוב יותר של הקיבה. למעשה, ירקות כבושים הם תוסף הפרוביוטיקה העתיק בעולם.


  

 

 

 

 

הנה מספר דגשים חשובים לצריכה נכונה ובריאה של ירקות כבושים:

 

ירקות כבושים ביתיים הם בריאים ועשירים יותר בפרוביוטיקה, בהשוואה לאלה שמגיעים בקופסת שימורים, משום שהם עוברים תהליך פסטור שהורג את מרבית החיידקים.

 

מומלץ לאכול מהירקות במתינות בשל כמויות הנתרן הגדולות הדרושות להכנה.

 

כאשר מכינים ירקות כבושים בייתים מומלץ להשתמש במלח ים אטלנטי או אפילו במלחים אחרים שתמצאו בחנויות הטבע והם בריאים יותר מהמלח השולחני הרגיל.

 

ירקות אורגניים מומלצים יותר לכבישה כי הם אינם מרוססים ואוכלוסיית החיידקים שעל קליפתם גדולה.

 

כדי להבטיח כבישה מוצלחת חשוב לעקר את הצנצנת, הסכין וכל הכלים המעורבים בתהליך ולשטוף את הידיים היטב. 

 

יש להשתמש בכלי אטום ולוודא שאין שום חמצן בצנצנת בתהליך ההחמצה, החמצן עלול להביא לריקבון.

 

הניחו את הצנצנת במקום מוצל אבל לא קריר, החמצה בטמפרטורה של פחות מ-21 מעלות לא תצלח. הטמפרטורה האידיאלית להחמצה היא 21-26 מעלות. 

 

חשוב לכסות את הכלי במי מלח עד סופו ובמיוחד שכל הירקות יהיו מכוסים במים ולא יהיו חשופים לאוויר כדי למנוע צמיחת עובש.

 

אם מופיע ריר על הירקות, ריח חזק ולא טוב, עובש או חרקים - זרקו את הירקות ונסו שנית, תוך הקפדה על הכללים.

 

אם מופיע קצף לבן או בועות ללא ריח לוואי קפחו את הקצף ואכלו כרגיל, מדובר בשמרים לא מזיקים ולאחר הסרתם הירקות בדרך כלל ראויים למאכל (כדי למנוע הופעת הקרום נסו להוסיף עוד מלח לתמיסה בפעם הבאה).

הוספת תגובה הדפס חזרה
מערכת תוכן אתר קליניקה

מאמרים נוספים מאת המחבר:

התכנים המופיעים בפורטל קליניקה נועדו לספק אינפורמציה ראשונית בלבד ובשום אופן אינם מהווים ייעוץ רפואי, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם רופא מוסמך. בכפוף לתנאי השימוש.

הפורטל אינו אחראי על הפרסום, המחיר, הטיפול ותוצאותיו שהינם באחריות המטפל בלבד.

  


קליניקה לקהל הרחב   שיטות טיפול  

מחלות וסימפטומים

 

כללי

סיור בקליניקה  

נטורופתיה

  שלשול

גזים

 

רפואה משלימה

מאגר מטפלים מוסמכים

  רפואה סינית  

תולעי מעיים

גיהוקים

 

ההבדלים בין רפואה משלימה לאלטרנטיבית

מאמרים ומחקרים

  שיאצו  

תסמונת המעי הרגיז

דיזנטריה  

  דיקור סיני

אירועים בענף

  הומאופתיה  

בריחת צואה

טחורים

 

איך בוחרים מטפל

מילון מונחים

  רפלקסולוגיה  

הקאה

כאבי בטן

   
    כירופרקטיקה  

הרעלת מזון

סכרת

   

קליניקה למטפלים

  ביופידבק  

פיסורה אנאלית

סלמונלה  

 

עזרה

חדר טיפולים להשכרה

  שיטת אלבאום  

צרבת

סרטן

 

סיור בקליניקה

דרושים

  עיסוי  

תיאבון מוגבר

עצירות   שאלות ותשובות

מתנדבים בקהילה

  הידרותרפיה    

קרוהן

צהבת

 

פרסם בקליניקה

הטבה לחברי איגוד   שיטת אלכסנדר     צליאק  

צור קשר

פתח כרטיס מטפל   שיטת פאולה          
    שיטת פלדנקרייז          

 

 

     

 

                                                                                                                        © כל הזכויות שמורות לפורטל "קליניקה"