קליניקה - פורטל בריאות, טיפול טבעי ורפואה משלימה הגדול בישראל. טיפולים , מאמרים ומטפלים של רפואה טבעית
בריאות
1718
0
 


איך מנביטים קטניות ומדוע מומלץ לאכול אותם | תזונה טבעית

מערכת תוכן אתר קליניקה
28/07/2019
קטניות מכילות נוגדי חמצון המגנים על הגוף, עוזרות לתחושת השובע, ולכן טובות לדיאטה, ואפילו מסייעות לאיזון משק הסוכר. כל הסיבות הבריאות שבגללם כדאי לכם להוסיף קטניות לתפריט היומי
קיימים סוגים רבים של קטניות: שעועית לסוגיה, עדשים, חומוס, אפונה, סויה ועוד. זוהי אחת מקבוצות המזון המועילות ביותר לבריאותנו. בנוסף לשפע של חלבון, הקטניות מכילות גם כמות גבוהה של סיבים תזונתיים מסיסים שמסייעים לאיזון שומני הדם, לחיזוק החיידקים הטובים במעיים ולתפקוד תקין של מערכת העיכול. 

קראו עוד:  סידן: כך תשיגו אותו ללא מוצרי חלב


בנוסף, רוב הקטניות כמעט נטולות שומן ויש להן אינדקס גליקמי (מדד השפעה של פחמימות על רמות הסוכר ואינסולין בדם) נמוך. לכן הקטניות תורמות לשמירה על משקל תקין, לאיזון משק הסוכר ולתחושת השובע. בקטניות יש גם כמויות גדולות של רכיבים תזונתיים (פיטוכימיקלים) נוגדי חימצון שמגנים על גופינו מתהליכי מחלה והזדקנות מוקדמת.


 

מה עושים עם קטניות?
על מנת ליהנות מיתרונות הקטניות בלי לבלות שעות ארוכות במטבח מדי יום, כדאי לבשל כמויות גדולות מהן ולהקפיא במנות קטנות. כשרוצים להוסיף אותן לסלט, לאורז, למרק, לתבשילי ירקות ועוד, פשוט מפשירים מנה או שתיים מהר ובלי הרבה טרחה.


מדוע קטניות מונבטות עדיפות?
דרך בריאה נוספת לאכילת קטניות היא על ידי הנבטה מוקדמת. את הנבטים אפשר להוסיף לסלטים, תבשילים, סנדוויצ'ים ועוד. 

בהנבטה מתרחש אותו תהליך טבעי של התפתחות הזרע. הקטנית, שהיא בעצם זרע, משתמשת בתכולת הפחמימות שבה כדי לגדול. כך גדלה כמות החלבון והוויטמינים ואפילו נוצרים ויטמינים חדשים, שלא היו קיימים בזרע היבש.

עם התקדמות הנביטה, הנבטים יכילו אנזימים רבים, בהם יוכל גופנו להשתמש לתועלתו. האנזימים תורמים לעיכול תקין ולהגנה מפני נזקי חמצון או תהליכים סרטניים ועוד. 

כיצד מנביטים נכון קטניות?
יש להשרות את הקטניות בקערה עם מים למשך שמונה עד 24 שעות, בטמפרטורת החדר, לא תחת שמש ישירה אך גם לא בקירור. לאחר ההשריה יש לסנן את המים מהקערה, לשטוף ולהשאיר את הקטניות המסוננות על מצע לח בין 24-48 שעות נוספות. המצע יכול להיות מגבת, קערה שטוחה או קערת אידוי מעץ. במהלך 48 השעות יש להתיז מים על הקטניות ולדאוג שהמצע עליו הן מונחות יישאר לח.

כאשר רואים נבט ברור (חצי ס"מ בערך) יש להכניס את הקטניות למקרר.



בדרך לצלחת: מדריך מקוצר להשריה ובישול
קטניות כמו שעועית (לבנה, שחורה, אדומה, בובס), חומוס, פול ולוביה יש להשרות לפחות שמונה שעות לפני הבישול. עדיף להשרות אותן במים כ-12 שעות או יותר, תוך כדי החלפת מי ההשריה לאחר כשש שעות.

עדשים ירוקות ומש לא חייבים להשרות כל כך הרבה זמן לפני הבישול, ולרוב שעתיים-שלוש מספיקות.

 

אפונה, קינואה ועדשים אדומות-כתומות אין צורך להשרות כלל.



זמני בישול של קטניות הם:
עדשים אדומות: 15-20 דקות.
מש, אפונה, עדשים ירוקות: 45-60 דקות
חומוס, פולי סויה, שעועית: 3-4 שעות

 

נכתב בשיתוף: אבי ציטרשפילר


הוספת תגובה הדפס חזרה
מערכת תוכן אתר קליניקה

מאמרים נוספים מאת המחבר:

התכנים המופיעים בפורטל קליניקה נועדו לספק אינפורמציה ראשונית בלבד ובשום אופן אינם מהווים ייעוץ רפואי, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם רופא מוסמך. בכפוף לתנאי השימוש.

הפורטל אינו אחראי על הפרסום, המחיר, הטיפול ותוצאותיו שהינם באחריות המטפל בלבד.

  


קליניקה לקהל הרחב   שיטות טיפול  

מחלות וסימפטומים

 

כללי

סיור בקליניקה  

נטורופתיה

  שלשול

גזים

 

רפואה משלימה

מאגר מטפלים מוסמכים

  רפואה סינית  

תולעי מעיים

גיהוקים

 

ההבדלים בין רפואה משלימה לאלטרנטיבית

מאמרים ומחקרים

  שיאצו  

תסמונת המעי הרגיז

דיזנטריה  

  דיקור סיני

אירועים בענף

  הומאופתיה  

בריחת צואה

טחורים

 

איך בוחרים מטפל

מילון מונחים

  רפלקסולוגיה  

הקאה

כאבי בטן

   
    כירופרקטיקה  

הרעלת מזון

סכרת

   

קליניקה למטפלים

  ביופידבק  

פיסורה אנאלית

סלמונלה  

 

עזרה

חדר טיפולים להשכרה

  שיטת אלבאום  

צרבת

סרטן

 

סיור בקליניקה

דרושים

  עיסוי  

תיאבון מוגבר

עצירות   שאלות ותשובות

מתנדבים בקהילה

  הידרותרפיה    

קרוהן

צהבת

 

פרסם בקליניקה

הטבה לחברי איגוד   שיטת אלכסנדר     צליאק  

צור קשר

פתח כרטיס מטפל   שיטת פאולה          
    שיטת פלדנקרייז          

 

 

     

 

                                                                                                                        © כל הזכויות שמורות לפורטל "קליניקה"