קליניקה - פורטל בריאות, טיפול טבעי ורפואה משלימה הגדול בישראל. טיפולים , מאמרים ומטפלים של רפואה טבעית
בריאות
1531
0
 


תחליפי חלב מומלצים

אסתר מנחם
24/05/2020
הרבה לפני שחג שבועות הפך לפסטיבל של מוצרי חלב וגבינות, הטנא שלנו כלל הרבה יותר פירות וירקות, תמרים ואגוזים. מדוע החג שכולו לבן אינו בהכרח תורם לבריאות ואיזה תחליפי חלב בריאים עומדים לרשותנו?
כולנו גדלנו בידיעה ששילוב מוצרי חלב בתפריט היומי טוב לחיזוק העצמות, אולם בשנים האחרונות עולות לא מעט התנגדויות לצריכת חלב. כתוצאה מכך, שוק תחליפי החלב הולך ומתרחב והקושי למציאת תחליף בריא מצטמצם. מהן האופציות שיספקו לנו מספיק סידן וחלבון? הנה כמה מומלצות:


כל העלים הירוקים יכולים לשמש מקור צמחי מעולה לסידן


בכל הנוגע לחלב, הדעות מאוד חלוקות – מהמלצה לשלוש מנות ביום ועד להפסקה מוחלטת. בין הטענות המרכזיות של קהילת המתנגדים, עומדת הטענה כי צריכה קבועה של חלב קשורה להופעתן של שורת מחלות נפוצות במאה ה-21 , ביניהן סרטן, מחלות לב, טרשת עורקים וסוכרת.

באשר לאוסטאופורוזיס, החלב אמנם נחשב למונע המחלה, אך ישנם מחקרים שמראים אחרת -  מחקר האחיות שנערך באוניברסיטת הרווארד הראה כי לצריכת חלב מוגברת אין השפעה מגנה על הסיכון לשברים. במסגרת המחקר עקבו החוקרים אחר יותר מ - 75,000 נשים במשך 12 שנה, כאשר התוצאות הראו למעשה כי צריכה מוגברת של סידן ממוצרי חלב קשורה לסיכון גבוה יותר לשברים.  מה שפחות ידוע הוא כי למעשה את הסיכון ניתן להוריד דווקא באמצעות הפחתת צריכת מלח וחלבון מן החי, הגברת צריכת פירות וירקות, תרגול גופני וצריכת סידן ממקורות צמחיים כגון - עלים ירוקים וקטניות.

מעבר לכך, מוצרי החלב ידועים כמעוררי ליחה שעשויה להעמיס על מערכת העיכול וכן על תפקודה של מערכת הנשימה. כמו כן, מחקרים רבים העידו כי בחלב כמויות עצומות של אנטיביוטיקה והורמונים שעשויים להשפיע על המאזן ההורמונאלי ועל הבריאות הכללית.

אז מה נמרח על הלחם במקום גבינה? שלל אפשרויות פתוחות בפניכם - החל מאבוקדו, ממרח חומוס או סלט חצילים בטחינה , ועד ממרחי קטניות או ממרחי אגוזים לבחירתכם.


נטורופתיה מציעה אלטרנטיבות לחלב


פחמימות, חלבונים ושומנים – הם חומרי ההזנה האנרגטיים שמספקים לגוף דלק בצורת קלוריות. החלבונים משמשים לצמיחת התאים ולתיקונים ומסייעים ביצירת נוגדנים - הורמונים ואנזימים - שהם מרכיבים חיוניים בתגובותיו הכימיות של הגוף. חלב הוא מזון עתיר בחלבון, סידן ומינרלים, אך כאמור הוא לא המקור היחידי: סרדינים, שקדים וכל העלים הירוקים כמו: כרוב, ברוקולי, תרד, כרובית, עלי רוקט ועלי בייבי, יכולים לשמש מקור צמחי מעולה לסידן. גם קטניות כמו עדשים, שעועית וחומוס יכולים לספק את כמות החלבון הרצויה מן הצומח ללא כל החסרונות והשומן הרווי. בכדי להשיג חלבון מן החי (חלבון מלא) מומלץ לצרוך בעיקר הודו רזה, חזה עוף, ביצים ודגי ים צפוניים.

באשר לתחליפי חלב מוכרים, חשוב לציין, כי גם בצריכה של מוצרי סויה מוטב להיזהר. מחקרים רבים מוכיחים כי טופו מכיל הורמונים נשיים וברוב המקרים הוא מהונדס גנטית.


קראו עוד: בדאון? המזונות שישפרו את מצב הרוח שלכם


קשיו הוא תחליף חלבון צמחי מצוין, מקור לסיבים, נוגדי חימצון, מינרלים ומגנזיום


"גבינה טבעית" מאגוזי קשיו, שקדים ואגוזי מקדמיה


גם קשיו יכול להיות תחליף נפלא לגבינות. הוא מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים, נוגדי חימצון, מינרלים ומגנזיום שידוע כתורם לבריאות הלב, מרפה שרירים, מחזק עצמות, שומר על בריאות העור השיער ורקמות החיבור.

לאמיצים מביניכם שמוכנים להכין גבינה מקשיו, שקדים, או אגוז מקדמיה בבית צפויה חוויה יחסית קלה עם תוצאה נפלאה: משרים את האגוזים (הלא קלויים כמובן) למשך הלילה וטוחנים למחרת בבוקר עם מעט לימון ומלח. אפשר להקשות את התערובת עם מעט ג'לטין נטול טעם שמשמש לעוגות ולמוסים. כמובן שצריך להשרות אותו במים פושרים ולאחר מכן במים מעט חמים, עד שהוא נמס ואז להכניס לתערובת.

ולסיום, מי שמוכן לנסות ולהעביר את חג שבועות עם לפחות פחות מוצרי חלב, יהנה מעוגת גבינה ללא גבינה מלאת כל טוב:


מתכון לעוגת גבינה ללא גבינה

מרכיבים:
לתחתית
1-1/2 כוסות אגוזי מקדמיה או אגוזי מלך
1/2 כוס תמרים
קורט מלח ים
חצי כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים

למלית "הגבינה"
3 כוסות קשיו טבעי לא קלוי
3/4 כוס מיץ לימון
3/4 כוס סירופ אגבה או דבש
3/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס מים כדי לאפשר טחינה בבלנדר (להשתמש בכמה שפחות מים).

לציפוי פירות
2 כוסות תות שדה שטופים וקפואים
 1/2  כוס תמרים

אופן ההכנה:

1.    מכניסים את אגוזי המקדמיה, התמרים ומלח למעבד מזון וטוחנים גס
2.    משמנים תבנית עגולה עם פתיתי הקוקוס ומוסיפים את תערובת האגוזים והתמרים מעל ומהדקים
3.    טוחנים את שאר מרכיבי המלית בבלנדר עם כמות מינימלית של מים ויוצקים מעל
4.    מקפיאים את העוגה למשך כשעה עד שהתערובת מתקשה.
5.    לציפוי הפירות, טוחנים תות שדה ותמרים בבלנדר ושופכים מעל העוגה. בסיום מחזירים את העוגה למקפיא לפחות לחמש שעות.

מומלץ להפשיר במשך חצי שעה לפחות לפני ההגשה.

הוספת תגובה הדפס חזרה
שמי אסתר מנחם, מטפלת ברפואה סינית , דיקור סיני , נטורופתיה, פרחי בך ו...

מאמרים נוספים מאת המחבר:

התכנים המופיעים בפורטל קליניקה נועדו לספק אינפורמציה ראשונית בלבד ובשום אופן אינם מהווים ייעוץ רפואי, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם רופא מוסמך. בכפוף לתנאי השימוש.

הפורטל אינו אחראי על הפרסום, המחיר, הטיפול ותוצאותיו שהינם באחריות המטפל בלבד.

  


קליניקה לקהל הרחב   שיטות טיפול  

מחלות וסימפטומים

 

כללי

סיור בקליניקה  

נטורופתיה

  שלשול

גזים

 

רפואה משלימה

מאגר מטפלים מוסמכים

  רפואה סינית  

תולעי מעיים

גיהוקים

 

ההבדלים בין רפואה משלימה לאלטרנטיבית

מאמרים ומחקרים

  שיאצו  

תסמונת המעי הרגיז

דיזנטריה  

  דיקור סיני

אירועים בענף

  הומאופתיה  

בריחת צואה

טחורים

 

איך בוחרים מטפל

מילון מונחים

  רפלקסולוגיה  

הקאה

כאבי בטן

   
    כירופרקטיקה  

הרעלת מזון

סכרת

   

קליניקה למטפלים

  ביופידבק  

פיסורה אנאלית

סלמונלה  

 

עזרה

חדר טיפולים להשכרה

  שיטת אלבאום  

צרבת

סרטן

 

סיור בקליניקה

דרושים

  עיסוי  

תיאבון מוגבר

עצירות   שאלות ותשובות

מתנדבים בקהילה

  הידרותרפיה    

קרוהן

צהבת

 

פרסם בקליניקה

הטבה לחברי איגוד   שיטת אלכסנדר     צליאק  

צור קשר

פתח כרטיס מטפל   שיטת פאולה          
    שיטת פלדנקרייז          

 

 

     

 

                                                                                                                        © כל הזכויות שמורות לפורטל "קליניקה"