קליניקה - פורטל לשירותי בריאות: כל המידע על רפואה משלימה , טיפולים , מאמרים ומטפלים
בריאות
7209
0
 


6 מרקים בריאים וטעימים לפי הנטורופתיה

פורטל "קליניקה"
20/12/2018
מרק בריא, מחמם ומזין, משביע וקל לעיכול, אך יותר מהכול מספק לנו איכויות בריאותיות שונות בהתאם למגוון המרכיבים בו. איזה מרק טעים ובריא נבחר לחיזוק המערכת החיסונית ומה מומלץ לבשל במצבי אנמיה וחולשה? קבלו טעימה ממרקים טעימים ובריאים שיחממו לכם את החורף וישמרו על גופכם


עושר הטעמים, מגוון המרקמים וההפתעות הטמונות בו, הופכים את המרק לנסיך הארוחה החורפית טובות בעונה הקרה. ברמה המיידית המרק מחמם, יש האומרים אף מנחם את הנפש ואת הקיבה. בהיבט התזונתי, המרק מספק שפע של מינרלים, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ונוטריינטים נוספים החשובים לגוף. אמנם מעט מן הוויטמינים הנהרסים בחום הולכים לאיבוד, אך רבים אחרים מופרשים אל מי הבישול וניתן ליהנות גם מהם.


כדי ליהנות מהאיכויות השונות במרק, חשוב להקפיד על חומרי גלם טריים וטבעיים. מוטב להימנע משימוש בחומרי טעם וחומרים משמרים אחרים כמו מונסודיום גלוטומט ולהעדיף את הטעמים הטבעיים שהבישול האיטי מעניק לשילוב בין הירקות והקטניות השונים.  זכרו כי המרק יכול להוות ארוחה שלמה, הכל בהתאם למרכיביו השונים ולכן מומלץ לגוון מדי יום וכך להזין את הגוף בכל אשר נדרש לו.



מרק עגבניות – להגנה על הלב ולחיזוק האנרגיה הגברית


הליקופן הוא הפיגמנט האדום שמעניק לעגבנייה את צבעה ואת האיכויות הבריאותיות שבה. הבישול היא הצורה המועדפת להגברת זמינות הליקופן וספיגתו המיטבית, ועל כן הכנת מרק היא דרך נפלאה לצרוך אותו.

מרק עגבניות מספק נוגדי חמצון המסייעים בהפחתה של תהליכי הזדקנות ומחלות נוספות הקשורות בתהליכי חמצון והרס של תאים. האיכות המתקבלת מתכולת הליקופן, מתבטאת בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם, בין היתר על ידי הגנה מפני חמצון של שומנים הפוגעים בכלי הדם.

בנוסף, לגברים בגיל המעבר מומלץ לשלב עגבניות בתזונה, בזכות הליקופן אשר תומך בבריאות הערמונית – מחקרים הראו כי אכילה תדירה של עגבניות בצורתן המבושלת מסייעת בהפחתת הסיכון לסרטן בלוטת הערמונית. על מנת להפיק מהליקופן את הספיגה המקסימלית בגוף, מומלץ להזליף מעט שמן זית בשל היותו מסיס שומן.    
 


מרק דלעת – נוגד ליחה ומחזק את הראייה


מרק כתום מספק לנו שפע של איכויות בריאותיות הרלוונטיות במיוחד בעונה הקרה. הירקות הכתומים תומכים בעיכול ומחזקים את המערכת החיסונית אשר נוטה להיחלש בחורף. נוכחותם של ויטמינים נוגדי חמצון, לוטאין ובטא קרוטן, מסייעים לבריאות העור ולשמירה על ראייה תקינה. בנוסף לאיכויות אלו, הדלעת לבדה מצטיינת בהיותה דלת קלוריות ונוחה לעיכול ועל פי הרפואה הסינית היא מומלצת מאד במצבי ליחה.

כאשר אנו נוטים להתקרר והצינון מבשר את אותותיו, מרק כתום יכול להיות פתרון נפלא.  כדי להגביר את התועלת הבריאותית מומלץ להוסיף ג'ינג'ר וקפסיקום, שהם תבלינים מחממים, ממריצים את זרימת הדם ותומכים במערכת החיסונית.



מרק ירוק – ליתר לחץ דם


הירקות הירוקים מכילים כלורופיל ותכולה רבה של מינרלים, כולל מגנזיום, סידן, ברזל ואשלגן. מצבים בריאותיים המחייבים תזונה עתירת אשלגן הם התייבשות או שלשול, וכן לחץ דם גבוה. להשבת מינרלים ונוזלים לגוף במצבי התייבשות, מומלץ לאכול מרק משורשים ועלים ירוקים לרב.

מרק המכיל סלרי, פטרוזיליה, קישואים, עלי סלק, כרישה ושאר ירוקים מתאים במיוחד לבעלי לחץ דם גבוה הן בזכות תכולת המינרלים והאשלגן והן בזכות איכויות משתנות המווסתות את מאזן הנתרן בגוף. כדי לעדן את גודש הטעמים הירוקים, מומלץ לשלב תפוח אדמה, שגם הוא עתיר באשלגן וכן בשורשים נוספים. 



מרק דלעת ידוע כדל קלוריות, נוח לעיכול ועל פי הרפואה הסינית מומלץ מאד במצבי ליחה




מרק שורשים – לאנמיה וחולשה כללית


למצבי חולשה ובמטרה להזין את הדם, מומלץ לאכול מרק שורשים המספקים תמיכה רב מערכתית ושפע של מינרלים. החומרים הדרושים להכנת המרק הם שורשי סלרי ופטרוזיליה, תפוח אדמה, גזר, קולרבי, לפת ובצל. ניתן להוסיף גם דלעת, קישוא ולנועזים מביניכם מומלץ להוסיף גם סלק הצובע את המרק וכן מעשיר את הדם הזורם בעורקנו. אפשרות נוספת היא לחלוט עלי סרפד, הזמינים בעונת החורף, לטחון אותם עם מי החליטה ואת המרקם המתקבל להוסיף למרק הבסיסי. הסרפד נחשב לצמח מרפא המעשיר את הדם וטוב למצבי אנמיה וחולשה.


 

מרק קטניות – לשמירה על רמות סוכר קבועות


הקטניות הן מקור לחלבון צמחי ופחמימה מורכבת ועתירה בסיבים תזונתיים המסיסים במים. מיוחס להן ערך גליקמי נמוך, המאפשר שמירה של רמות סוכר קבועות בדם ומסיבה זו הקטניות משתלבות היטב בתפריט של חולי סוכרת. המומלצים בקטגוריה זו הם מרקים עשירים באפונה יבשה בקועה, בשעועית יבשה או בעדשים.
 


מרק מיסו – לנשים בגיל המעבר


בקרב נשים בגיל המעבר, מתחילה ירידה ברמות האסטרוגן, מה שגורם לשינויים הורמונליים ומתבטא בין היתר בהתדלדלות מסת העצם בגוף. ירקות עליים מספקים מינרלים חשובים לעניין זה, כמו גם מוצרי סויה המהווים מקור לפיטואסטרוגנים ותורמים לאיזון רמות האסטרוגן בגוף. הטופו הוא דוגמא לכך, בנוסף להיותו עתיר סידן וכן מזון "מקרר" הנחוץ בגיל המעבר. מומלץ לאכול מרק המכיל בצל, גזר, גבעולי סלרי, כרוב, טופו וכן בצל ירוק. חשוב לציין, כי ההמלצה אינה מיועדת לנשים הנמצאות בקבוצת סיכון למחלת סרטן השד (!).  


המלצות אחרונות


בסיס נכון הוא הסוד למרק מזין וטעים. מרכיבים בסיסיים למרק טוב הם בצל, גזר וסלרי. ניתן להיות יצירתיים ולשלב בין המרכיבים בהתאם לחשק, לטעם האישי ולזמינות המוצרים.

הדרך לבטן מתחילה בטחינת המרק.
כדי לפתות את סביבת הילדים מומלץ לטחון את המרק לאחר בישול וצינון, לקבלת מרקם אחיד ונעים למראה.

ארוחה מזינה ובסיסית. בכל סוג של מרק ניתן להעשיר בקטניות קלות כמו עדשים כתומות, או בדגן מלא כמו גריסים או אורז. מרק כזה יכול להוות ארוחה שלמה ולספק את כל הרכיבים החיוניים הנדרשים לגוף.

מאת: נועה יואל, נטורופתית
הוספת תגובה הדפס חזרה
פורטל "קליניקה"

מאמרים נוספים מאת המחבר:

התכנים המופיעים בפורטל קליניקה נועדו לספק אינפורמציה ראשונית בלבד ובשום אופן אינם מהווים ייעוץ רפואי, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם רופא מוסמך. בכפוף לתנאי השימוש.

הפורטל אינו אחראי על הפרסום, המחיר, הטיפול ותוצאותיו שהינם באחריות המטפל בלבד.

  


קליניקה לקהל הרחב   שיטות טיפול  

מחלות וסימפטומים

 

כללי

סיור בקליניקה  

נטורופתיה

  שלשול

גזים

 

רפואה משלימה

מאגר מטפלים מוסמכים

  רפואה סינית  

תולעי מעיים

גיהוקים

 

ההבדלים בין רפואה משלימה לאלטרנטיבית

מאמרים ומחקרים

  שיאצו  

תסמונת המעי הרגיז

דיזנטריה  

  דיקור סיני

אירועים בענף

  הומאופתיה  

בריחת צואה

טחורים

 

איך בוחרים מטפל

מילון מונחים

  רפלקסולוגיה  

הקאה

כאבי בטן

   
    כירופרקטיקה  

הרעלת מזון

סכרת

   

קליניקה למטפלים

  ביופידבק  

פיסורה אנאלית

סלמונלה  

 

עזרה

חדר טיפולים להשכרה

  שיטת אלבאום  

צרבת

סרטן

 

סיור בקליניקה

דרושים

  עיסוי  

תיאבון מוגבר

עצירות   שאלות ותשובות

מתנדבים בקהילה

  הידרותרפיה    

קרוהן

צהבת

 

פרסם בקליניקה

הטבה לחברי איגוד   שיטת אלכסנדר     צליאק  

צור קשר

פתח כרטיס מטפל   שיטת פאולה          
    שיטת פלדנקרייז          

 

 

     

 

                                                                                                                        © כל הזכויות שמורות לפורטל "קליניקה"