קליניקה - פורטל בריאות, טיפול טבעי ורפואה משלימה הגדול בישראל. טיפולים , מאמרים ומטפלים של רפואה טבעית
בריאות
3041
0
 


קייל - יתרונות בריאותיים כולל מתכונים בריאים וטעימים

מערכת תוכן אתר קליניקה
22/10/2019
עלי קייל ("כרוב על" שנקרא גם "כרוב שחור" או "סופר כרוב") הוא ירק בעל סגולות בריאותיות רבות. העלים הירוקים ללא טעם דומיננטי ולכן משמשים פעמים רבות ליצירת שייקים בריאים או בתוך סלטים אבל זה לא הכל. יש לו המון ויטמינים ואף חומרים שיכולים לעזור למנוע סרטן. כיצד עלי קייל הפכו לטרנד בעולם הסופר-פוד ומדוע הוא יכול לסייע לכם במניעת מחלות וניקוי רעלים? הכל על הירק הכי בריא בצלחת שינקה לכם את הגוף.
שמו בעברית הוא כרוב על או כרוב עלים, ובאנגלית KALE, צבעו ירוק ועז וטעמו נע בין כרוב לרוקט. הוא נפוץ במטבחים האמריקאים והאירופאים כבר שנים רבות, אך נדמה שאצלנו הוא הופיע רק בשנים האחרונות. 

עלי קייל - יתרונות בריאותיים

מקור מצוין לויטמין C – בקייל יש כמעט פי 5 ויטמין סי מאחיו הירקרק, התרד, וכוס קייל מכילה אפילו יותר ויטמין C מהתפוז הכתמתם. 
יעיל בהורדת כולסטרול – כולסטרול גבוה עשוי לגרום למחלות לב, והקייל (בייחוד כאשר הוא מאודה) מכיל חומרים המסייעים במיוחד בהפחתת כולסטרול. 
 

אחד המקורות הטובים ביותר לויטמין K – ויטמין K הינו ויטמין חשוב המסייע לקרישת הדם ולבניית עצם. בעלה אחד של קייל, למשל, נמצאת כמעט פי 7 מהכמות המומלצת של ויטמין K!

 

מונע סרטן – בקייל ישנם חומרים הנחשבים יעילים במיוחד במניעת סרטן והתפשטותו. 

 

עשיר בבטא קרוטן – בטא קרוטן הינו אנטי אוקסידנט יעיל אשר גופנו יכול להפוך לויטמין A. 


אז עכשיו כשעשינו לכם חשק לטעום את הירק הכי עוצמתי בצלחת, נקנח בכמה מתכונים טעימים במיוחד, על טהרת הקייל:


 

 

 

מתכון לצ'יפס קייל בריא וטעים

עסו את הקייל בשמן זית ומלח ים (רצוי אטלנטי) ואפו ב- 180 מעלות כ- 15 דקות. 

סלט קייל

צרור עלי קייל
1 תפוח סמית
גבינת פרמז'ן מגוררת
חמוציות
פקאן סיני
חרדל דיז'ון
שמן זית
מיץ מלימון אחד
שן שום
 

הוראות הכנה:

חתכו את הקייל והתפוחים לפרוסות דקות דקות, הוסיפו מעל חמוציות.

בקערה נפרדת ערבבו 2 כפות שמן זית עם מיץ מלימון אחד, כף חרדל דיז'ון ושן שום קצוצה והוסיפו לקערה.
ערבבו היטב.
לקישוט (והמון טעם) הוסיפו את גבינת הפרמז'ן והפקאנים מעל.

קייל ממולא ברוטב עגבניות

צרור עלי קייל (כ- 12) רחבים ככל שתוכלו למצוא
למילוי: כוס קינואה מבושלת למחצה, 1 פלפל אדום, 1 בצל ירוק קצוץ, כורכום, מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה.
לרוטב: 3 עגבניות בשלות קצוצות, 1 שן שום כתושה, כוס מים רותחים.

הוראות הכנה:
אדו את עלי הקייל כ- 10 דקות במים רותחים
בקערה ערבבו את הקינואה המבושלת למחצה, עם פלפל אדום, בצל ירוק ותבלינים ומלאו את עלי הקייל. אם הם לא נסגרים היטב ניתן לדקור בקיסם.
חממו שמן זית בסיר שטוח ורחב.
הוסיפו את שן השום ואדו אותה עם עגבניות בשלות שקצצתם היטב.
הוסיפו כוס מים ותבלינים.
הוסיפו את ממולאי הקייל לסיר, בשלו כשעה. מדי פעם כדאי לערבב את הרוטב ולזרות מעל הממולאים לבישול וספיגת הטעמים באופן מרבי.

בתיאבון ולבריאות!

הוספת תגובה הדפס חזרה
מערכת תוכן אתר קליניקה

מאמרים נוספים מאת המחבר:

התכנים המופיעים בפורטל קליניקה נועדו לספק אינפורמציה ראשונית בלבד ובשום אופן אינם מהווים ייעוץ רפואי, חוות דעת או תחליף להתייעצות עם רופא מוסמך. בכפוף לתנאי השימוש.

הפורטל אינו אחראי על הפרסום, המחיר, הטיפול ותוצאותיו שהינם באחריות המטפל בלבד.

  


קליניקה לקהל הרחב   שיטות טיפול  

מחלות וסימפטומים

 

כללי

סיור בקליניקה  

נטורופתיה

  שלשול

גזים

 

רפואה משלימה

מאגר מטפלים מוסמכים

  רפואה סינית  

תולעי מעיים

גיהוקים

 

ההבדלים בין רפואה משלימה לאלטרנטיבית

מאמרים ומחקרים

  שיאצו  

תסמונת המעי הרגיז

דיזנטריה  

  דיקור סיני

אירועים בענף

  הומאופתיה  

בריחת צואה

טחורים

 

איך בוחרים מטפל

מילון מונחים

  רפלקסולוגיה  

הקאה

כאבי בטן

   
    כירופרקטיקה  

הרעלת מזון

סכרת

   

קליניקה למטפלים

  ביופידבק  

פיסורה אנאלית

סלמונלה  

 

עזרה

חדר טיפולים להשכרה

  שיטת אלבאום  

צרבת

סרטן

 

סיור בקליניקה

דרושים

  עיסוי  

תיאבון מוגבר

עצירות   שאלות ותשובות

מתנדבים בקהילה

  הידרותרפיה    

קרוהן

צהבת

 

פרסם בקליניקה

הטבה לחברי איגוד   שיטת אלכסנדר     צליאק  

צור קשר

פתח כרטיס מטפל   שיטת פאולה          
    שיטת פלדנקרייז          

 

 

     

 

                                                                                                                        © כל הזכויות שמורות לפורטל "קליניקה"